Berichten

Wat een weelde !

De Kameleon 1                                 Velp 2                                        Ronde 2
                                        Rating                                            Rating
Gessel van, R. (Raymond)1752         Eijk van, D. (Dries)         1665    1 - 0
Marneth, M. (Maarten)    1781         Kuijk van, A.H.J. (André)1455    1 - 0
Oosterink, H.W. (Henk)    1602         Kuijk van, L. (Lazlo)       1572    1 - 0
Oppewal, J. (Johan)          1491         Kuijk van, J. (Julian)      1487    0 - 1
Stevens, E. (Eric)                     0         Stuut, J. (Jan)                1336    1 - 0
Eijgenraam, F. (Frans)      1331         Ruumpol, M. (Martijn)        0    1 - 0
Gemiddelde Rating:        1591         Gemiddelde Rating:      1503     5-1
 

Wat een weelde voor de wedstrijdleider. Allereerst ziet hij zijn zestal uitstekend spelen en vervolgens sturen ze bijna allemaal kopij op van hun partij. Dat was wel eens anders, heren. Jarenlang heb ik mijn geheugen moeten pijnigen om een verslag rond te krijgen. Maar nu ...  -  ga zo door.
 
Ik beperk me derhalve tot de partijen van Johan en Frans. Johan speelde een gambiet en won in het late middenspel zijn pion terug. Zijn tegenstander bood vervolgens remise aan. Johan zag dat de positie van zijn koning ongemakkelijk was, maar niet dermate om de puntendeling te aanvaarden. Hij ging voor de winst. Aan zijn gezicht zag ik dat hij volledig verrast werd door de matzet. Waarschijnlijk te veel bezig met zijn eigen winstplan. Jammer, wel goed gespeeld.
Frans had het niet moeilijk. Zijn opponent Martijn is ( vrij ) nieuw achter het bord en bleek niet opgewassen tegen de routine van onze nestor. Frans zorgde voor de eerste winstpartij deze avond.
 
De rest van het verslag zijn bijdragen van de spelers zelf. Ik wil nog even melden dat ik genoten heb van:  Het concentratievermogen van Raymond, de scherpe blijk van Maarten, het zoeken naar de beste zet van Henk en de koelbloedigheid ( in tijdnood ) van Eric.
( Derde ronde op donderdag 1 december in Oosterbeek tegen medekoploper OPC. )

Joost

Ik kom 2 pionnen voor te staan en uiteindelijk win ik de partij.

Raymond

Het is volgens mij de grootste fout van mijn tegenstander 24. .... Lc8. Hierna kon mijn paard naar h6 en koos hij ervoor om zijn belangrijke zwart-veldige loper te geven en hield ik zelf het loperpaar over. Daarna kon ik via de zwarte velden doen en laten wat ik wilde. Er waren hier en daar nog wel betere zetten, maar volgens de computeranalyse was het helemaal uit vanaf zet 28. De rest was techniek.

Maarten

Ergernis en andere ongemakken...

Er zijn 2 dingen waar een schaker absoluut niet tegen kan, het geluid van spelende kinderen en ergernis. Aldus Hein Donner en hij kan het weten, want hoe vaak heeft hij zich niet moeten ergeren aan weer eens een blundertje.
Ik kan er inmiddels ook van mee praten,in de partij tegen Lazlo Van Kuijk ontglipte me een behoorlijke poedel. Na zet 7 Pg3?? slaat zwart uiteraard direct. De stelling is daarna ondekbaar mat en wit kan wel opgeven. Maar hij speelde nog even 8 Lxf7+ (in werkelijkheid zet 16). Ik was mijn concentratie allang kwijt en informeerde nog even naar de stand bij Ajax (0-2 op dat moment), bij terug keer dacht ik dat Lxf7 een grapje was (nog even een schaakje en daarna opgeven). Maar Lazlo had nog een truc in petto. Alles wint voor zwart, Kf8 of Kd8,maar dus niet Kxf7….
Na de afruil van de dames blijft zwart dik gewonnen staan, maar het kostte me veel moeite om mijn ergernis te onderdrukken. Uiteindelijk won ik wel, hopelijk een lesje geleerd...

Henk

Informatie

Opgericht anno 1997

Speellocatie

Antonia Azora
Industrieweg 115
7061 AP  Terborg

Agenda

Geen evenementen