Berichten

Toch nog een zege !

Toch nog een zege !

De laatste ronde in de SOS - achttallen competitie leverde een zege met een nare bijsmaak op. Door de 5 1/2 - 2 1/2 overwinning op Twello 1 stegen we op de ranglijst naar de voorlaatste plaats. Een prima prestatie aan het eind van een dramatisch seizoen. Uit de zeven 2e klassen ( wij zaten in 2 F ) degraderen de zeven nummers laatst + de drie slechtste nummers voorlaatst. Helaas voor ons horen we daar bij. We laten twee achttallen onder ons en komen uiteindelijk een matchpunt tekort op UVS 2 ( 4 / 21 ) dat veilig is. Wij hebben 3 / 20.
Gezien het gehele seizoen een terechte stap terug.

Tegen Twello lachte het geluk ons vanaf het begin toe. Joost manoeuvreerde zichzelf in een verloren positie ( Harakiri - schaak ). Ik weet niet wat zijn tegenstander daarna bezielde, maar die gaf zo maar een toren weg. Vervolgens was de weg naar winst voor Joost niet zo moeilijk meer. Hermann won middels een penning een paard en zegevierde. Hij bekroonde daarmee een sterk SOS - optreden: 3 uit 4 aan bord 2.
Tom speelde een degelijke partij waarbij maar een uitslag mogelijk was namelijk remise. Hoewel ! Na de partij bleek dat hij " ergens " een stuk had kunnen winnen. De combinatie wel gezien, maar te laat uitgevoerd.
Paul en Raymond ( zie diagram ) speelden ook remise. Beiden moesten er wel hun best voor doen. Johan kende wederom geen geluk. Hij liet twee vijandelijke vrijpionnen te ver komen en toen was er geen houden meer aan.
De borden 4 en 6 ( Egon en Henk ) waren nog lekker bezig. Henk redde zichzelf met een fantastische Koningzet uit een wel zeer precaire situatie. Eerlijk gezegd gaf ik en menig andere omstander weinig meer voor de kansen van onze sympathieke zesde bordspeler. Henk zag het beter en won. ( Hopelijk zet hij zijn partij nog op de site. )
Egon bekroonde een sterke partij met winst. Wederom speelde hij ijzersterk in wederzijdse hevige tijdnood. Door deze zege is hij een van de weinige spelers die met een goed gevoel op het seizoen kan terugkijken.

Joost

Informatie

Opgericht anno 1997

Speellocatie

Antonia Azora
Industrieweg 115
7061 AP  Terborg

Agenda

06 juni 2022
vakantie periode
06 juni 2022
vakantie periode
06 juni 2022
vakantie periode