Berichten

The big five.

In de Afrikaanse dierenwereld zijn het de leeuw, de buffel, het luipaard, de neushoorn en de olifant. In de  strip Sigmund in De Volkskrant ging het over cosmetische ingrepen en bleken de "big five " de billen, borsten, benen, buik en lippen te zijn. Ingrepen hieraan heb ik bij onze leden nog niet waargenomen. Bij ons zit se schoonheid meer van binnen. Wel hebben we een "Big Five " en die hadden het gisteren in de eerste bekerronde niet gemakkelijk.
Dit gaat niet op voor Bram, want die had een bye en plaatste zich zonder spelen bij de laatste acht. De tweede kanjer Raymond had het niet gemakkelijk tegen John. In gevaar kwam hij niet, maar het duurde toch bijna drie uur voordat John fouten ging maken. Nummer drie Maarten maakte het zichzelf erg moeilijk. Ik neem aan onderschatting van tegenstander Henk de Bruin. Niet zo vreemd als je al snel de dame tegen een toren wint. Geef je dan vervolgens de dame weg, dan wordt het peentjes zweten. Maarten wist de partij toch nog in zijn voordeel te draaien en dat is knap !
Nummer vier Henk Oosterink speelde goed tegen de taaie Eric. Hij vlocht genoeg dreigingen in de stelling om uiteindelijk de winst veilig te stellen.
De laatste "  Big Fiver  " Johan redde het niet tegen Joost. Een spannende partij met een leerzaam slot. (  Zie diagram. )

Verder plaatsten zich: Han en Bas. Totaal zeven spelers. Dit betekent drie partijen in ronde 2  +  1 speler met een bye ( als dat maar niet Bram is. )

Joost

Informatie

Opgericht anno 1997

Speellocatie

Antonia Azora
Industrieweg 115
7061 AP  Terborg