Berichten

Storm Henk.

Buiten "woedt " de zoveelste storm van deze winter. Woeden is een te sterk woord, veel onheil richt hij niet aan: Nog geen deuk in een pakje boter.
Binnen maakt Henk O. zich op voor de " schaakoverleg- avond ". Voor hem de geknipte avond om zijn analyseertalent te tonen. Na de indeling zit hij in een groepje met Joop, Ton en Joost. Mooi drietal, daar zal hij tijdens de analyse weinig last hebben. Hij gaat er van uit dat ze aan zijn lippen zullen hangen, denkend: "Waar heeft Henk het over ? " 
Al voor de eerste partij krijgt hij veel krediet met een anekdote over Bobby Fischer. Fischer kwam ooit met de tip om na te denken over het veld waarop je je slechtst gepositioneerde stuk zou willen plaatsen. Zijn 3 teamgenoten genieten van zoveel kennis over de schaakgeschiedenis. Ze zitten met open mond te luisteren.
Schrijver dezes neemt hier de vrijheid om de volgende anekdote over Fischer toe te voegen:  ( Uit de VPRO - gids / wegwerpcultuur )  Schaker Bobby Fischer die ooit eiste dat de spiegel in zijn hotelkamer vervangen werd, omdat er al een keer in gekeken was ! ( Zo gezien, zijn wij nog vrij normaal ! )
Maar terug naar Team A / Team Henk. Veel bakken we er niet van. Tegen team B / Team Johan gaan we ten onder aan een penning op onze dame. Wel gezien, maar onderschat. 
In de kleine finale mogen we aantreden tegen team C / Team Raymond. Ook hier gaat het mis. Joost, die afwisselend met Ton de zetten die op het analysebord worden uitgedacht op het speelbord uitvoert, gaat enkele keren in de fout. Hij zet stukken op verkeerde velden. Dat beloofd wat voor de rest van het seizoen !!
De team spirit lijdt er niet onder, de fighting spirit wel. Henk buigt het hoofd en is uitgewoed.
Voordeel:  We kunnen ons als eerste op de hapjes en drankjes storten.
De finale is nog in volle gang. We worden derhalve niet gestoord bij onze culinaire uitspattingen. Zijn we toch nog ergens winnaar in.
Uiteindelijk wint Team D / Team Eric de eindstrijd. Een geslaagde avond is voorbij.
 
Uitslag:
1 = Eric, Thijs, Maarten en Frans.
2=  Johan, Bas, John en Jan.
3=  Raymond, Han en Fred.
4=  Henk O. , Joop, Ton en Joost.

Informatie

Opgericht anno 1997

Speellocatie

Antonia Azora
Industrieweg 115
7061 AP  Terborg

Agenda