Berichten

Riga ligt in Letland.

Riga ligt in Letland. Letland is een Baltische staat. Het is de middelste van de drie. De andere twee zijn Litouwen en Estland. Vroeger alle drie deel van de Sovjet - Unie. 
Het is 23 mei, de avond van de bekerfinale tussen Raymond en Joost. Underdog Joost kiest voor een verrassende aanpak: de Letse verdediging ( Het Lets ).  Maar wat blijkt al snel !  Van de opening heeft hij geen kaas gegeten. De bovengenoemde 4 feiten over Letland zijn leuke feitjes, maar hebben niets met schaken te maken. Opponent Raymond is er in ieder geval niet van onder de indruk. Hij speelt gewoon zijn vertrouwde patronen en dat is ruim voldoende voor een snelle winst.
Na het clubkampioenschap, winst in de snelschaakcompetitie nu dus ook bekerkampioen. Fantastisch, hulde aan deze terechte kampioen.
 
Een fragment uit de finale. Joost ( zwart ) gaat, met twee pionnen minder, voor dameruil. Hij hoopt nog op een wonder middels zijn loperpaar. Eerst alle pionnen ruilen en dan de twee pionnen meer van Raymond met een loper slaan. Ik zag Raymond denken: droom maar lekker verder Joost !!

Uiteindelijk verloor ik op de 37e zet nog een pion en was het gedaan.

Informatie

Opgericht anno 1997

Speellocatie

Antonia Azora
Industrieweg 115
7061 AP  Terborg