Berichten

" Onze jongens " zijn nog steeds snel !

Je hebt de oorlog nog meegemaakt en nog steeds speel je mee in het snelschaakkampioenschap van de sv De Kameleon uit Terborg. Veel gekker moet het niet worden ! Soms neem je je opponent nog eens ( figuurlijk ) onder vuur of gooit een bommetje onder de partij. Soms ben je kanonnenvoer of moet je al snel de afmars blazen. Doet er allemaal niet toe, aan het einde van de partij wordt de vrede getekend en dompel je je ( hopelijk ) onder in de overwinningsroes.

Het kampioenschap wordt verdeeld over het seizoen op twee avonden gespeeld. Na de eerste ronde op 26 oktober volgt er een staakt-het-vuren tot 22 februari 2022. De wapens kunnen weer geslepen worden en een nieuwe strategie bepaald. De winnaar van de 1e avond is geen verrassing: Raymond. Net als in alle voorafgaande jaren hield hij zijn kruit droog en leidt als aanvoerder zijn troepen het nieuwe schaakjaar in.
Een halfje, meer werd de concurrentie niet gegund. Maar wel een speciaal halfje. Zoals tegenstandere Henk het verwoordde: Remise bij het snelschaken komt alleen bij de hele groten voor. Henk is dan wel een kanjer, want van de negen partijen speelde hij er drie remise.
Een kleine voetnoot in de schaakgeschiedenis: Halbe en Joost hadden zich de woorden van Henk goed in de oren geknoopt en kwamen in de slotronde ook een puntendeling overeen. Slim, want ook zij behoren nu tot de hele groten !! Wie niet goed is, moet slim zijn.

Stand na ronde 1: De behaalde punten gaan mee na ronde 2.

1=Raymond  7,5
2=Henk O.    6,5
3=Johan        5,5
4=Bram        4,5
5=Joost P.     3,5
6=Frans        3,0
7=John         2,0
8=Eric          2,0
9=Halbe       1,5
10=Bas ( b.m. )

De grootste winst van deze avond was de aanwezigheid van Bram en Bas. Fijn jullie weer terug te zien.

Joost P.

Informatie

Opgericht anno 1997

Speellocatie

Antonia Azora
Industrieweg 115
7061 AP  Terborg

Agenda