Berichten

Lief dagboek (Door Joost Pöpping)

Wij zijn allemaal stoere schakers en hebben ons vroeger verre gehouden van het bijhouden van een dagboek. Dat was / is toch een meidending !? Of …  toch niet en is het een verdrongen "guilty pleasure" ?

Hoe het ook mag zijn, toen het verzoek van de redactie van onze site kwam om een dagboek bij te houden over mijn belevenissen tijdens het Open NK Schaak in Dieren was ik onmiddellijk enthousiast. Nu mijn oudste kleindochter haar typdiploma heeft behaald, wordt het voor opa immers ook weer eens tijd zijn stramme vingers op het toetsenbord te laten "dansen ". 

Ik zal jullie derhalve vanaf nu geregeld kond doen van het reilen en zeilen in Dieren. De eerste week staat in het teken van Fred Visschers. Hij speelt mee in het 9 - rondig toernooi. Ik hoop voor hem dat zijn start net zo voortvarend wordt als vorig jaar. 

Zelf gooi ik het dit jaar op de opportunistische toer. "D ' ran ! " wordt het motto. Als dat niet jullie belangstelling voor het dagboek tot ongekende hoogtes opstuwt dan weet ik het niet meer.

Bijgaand, als opwarmertje, een voorbeeld uit een eerdere opportunistisch periode in mijn bescheiden schaakcarrière. Het betreft een partij uit een slotronde van de OSB0 - competitie. Ik weet niet meer wanneer, wie de tegenstander was en of de stelling voor 100 % klopt. ( Over opportunisme gesproken ) Wel weet ik dat de combinatie met de twee paarden en de dame juist is. Heel opportunistisch hoopte ik dat zwart mijn loper op veld d3 zou slaan, waarna mijn combinatie winnend zou zijn.

Informatie

Opgericht anno 1997

Speellocatie

Antonia Azora
Industrieweg 115
7061 AP  Terborg

Agenda

24 mei 2022
beker finale