Berichten

Kort verslag de Kameleon - De Pion 2

Raymond aan bord 1 moest tegen de sterke Wilbert Reijnen (1814). Bram aan bord 2 tegen Alexander Bouwman (1680), Maarten aan bord 3 tegen Bram Knippenberg (1420), Henk aan bord 4 tegen Henk Fleuren (1696), Frans aan bord 5 tegen Darwin van der Pol (1474) en Joost bord 6 tegen  Rene Slaa (1378).

Korte blik leert je dan dat het waarschijnlijk een lastige avond gaat worden. Behalve Maarten en Joost had iedereen een op papier sterkere tegenstander. Bram won een pion en verloor er later eentje, de stelling zat  volgens Bram potdicht en remise was een logisch gevolg. Wat er bij Maarten precies gebeurde is me niet duidelijk, plots was het afgelopen. Zijn korte reactie was: bedroevend…. Dat verwachtten we natuurlijk niet, maar ook Maarten is maar een mens.

Stand 0,5-1,5

Joost was een moeilijk te winnen eindspel aan het uitmelken. Hij had een toren en paard tegen 2 lopers, en nog een pluk pionnen her en der. Leek me heel lastig te winnen. Frans stond heel goed, daar had ik vertrouwen in, maar toen zag ik zijn dame en toren op avontuur gaan. De koning bleef alleen achter….

Mijn tegenstander was een diepzee denker, na een uur had hij al 3 kwartier meer nagedacht dan ik. Mijn Morra gambiet ging licht de mist in doordat ik veld d5 veelte lichtzinnig vrij gaf, daar maakte hij direct gebruik van. Maar ja, al dat denken kostte erg veel tijd en ik besloot om het rustig aan te doen en de stukken op het bord te laten.

Frans vergaloppeerde zich, hij ging mee spelen in de tijdnood van zijn tegenstander en stond plots verloren. Ai, dat ging de verkeerde kant op. Stand 0,5-2,5.

Joost gaf plots een toren weg, pardoes moet je dan zeggen. Gelukkig kon hij een paard slaan en stond het weer gelijk. Hij bood maar snel remise aan, voor het helemaal mis zou gaan.

Mijn tegenstander ging met nog maar 6 minuten op de klok nog eens rustig 3 minuten over een zet zitten nadenken. Ik gaf nog een paar schijn dreigingen en toen viel zijn vlag. Nog voor het eindspel was  begonnen. Tja, de klok staat er niet voor niks. Stand 2-3.

En toen won Raymond zijn partij, bijzonder knap gedaan. Ik heb er niks van gezien, maar misschien komt er nog een aanvulling van dit verslag.

Slotstand 3-3. Daar waren we best blij mee.

Henk

Informatie

Opgericht anno 1997

Speellocatie

Antonia Azora
Industrieweg 115
7061 AP  Terborg

Agenda