Berichten

Kameleon wint ook de voorlaatste ronde.

Op dinsdag 3 maart was de uitslag in Zevenaar 3- 5. Is het genoeg voor het kampioenschap? Dat weten we niet. Het blijft spannend.

DSG uit Doesburg speelt volgende week en staat nu 6,5 bordpunten achter.

De slotronde in Arnhem wordt spannend.

Hoe is de wedstrijd in Zevenaar verlopen?

Harry had zich wegens ziekte af moeten melden en Raymond en Joost spelen vandaag mee.

Aan het eerste bord mocht Raymond het opnemen tegen de visueel gehandicapte speler van Zevenaar. We weten allemaal hoe dat gaat en iedereen kijkt met respect naar de prestaties van Yannick. Raymond besloot al snel met een ruil van 2 stukken tegen een toren en 2 pionnen.

Heel langzaam rukten de pionnen op. In een onoplettendheid gaf Raymond de vrijpion weg. We zagen hoe hij baalde van die misser. De stelling was toen zo uitgedund dat de heren het punt hebben verdeeld.

Bord 2 is voor Hermann. Hij had een complexe partij waarin hij een onnauwkeurigheid beging met als gevolg dat hij onder druk kwam te staan. Hij probeerde zich te verdedigen en een tegenaanval op te zetten. Dat werd goed doorzien en vervolgens heeft Hermann geen kans meer gehad.

Egon speelde aan bord 3. Er gebeurde eerst niet zoveel, maar langzaam kwam zijn tegenstander beter te staan met onder andere een gepasseerde pion. Even leek het dat Egon een pion zou verliezen. Met wat kunst en vliegwerk bleek dat niet zo te zijn. Door op pionwinst te spelen was de sjeu uit de stelling. Remise.

Johan (bord 4) had dit seizoen een goede start gemaakt na het dramatische seizoen ervoor. Vandaag leek hij weer een mooie overwinning te halen. In een beter stelling zag hij een beslissende combinatie. De combinatie was niet goed, maar besliste wel de partij: het kostte een stuk. Genoeg om op te geven.

Bord 5 (Paul) zag eruit als een loopgravengevecht. Het stond vast en wie het eerst beweegt is weg. Paul had meer geduld. Toen zijn tegenstander de stelling wilde openbreken kon Paul zijn stukken sneller hergroeperen. Hij dacht na hoe hij het grootste voordeel kon krijgen. Zijn tegenstander wachtte daar niet op en gaf pardoes op. Hij vond het welletjes zo.

Bram gaat de laatste tijd goed en mag het aan bord 6 proberen. Zijn tegenstander zag en paar combinaties die allemaal niet goed waren. Elke keer kwam Bram er met voordeel uit. Toen het materiaalverschil te groot werd, gaf zijn tegenstander op.

Aan bord 7 speelde Henk. In een openstrijd bereidde Henk een mataanval voor. In plaats van die te pareren, dacht zijn tegenstander met een valletje materiaal te winnen. Dat mocht van Henk zodat hij de mataanval kon af ronden.

Supersub Joost had aan het laatste bord een pionnetje gewonnen. Heel netjes heeft hij afgewikkeld naar een gewonnen eindspel. Toen hij de pion promoveerde tot Dame, dacht iedereen dat zijn tegenstander zou opgeven. Dat gebeurde niet meteen, want hij wilde ‘all the way’ zei hij. Na nog een zet bedacht hij zich en gaf Joost alsnog de hand. Het was al laat genoeg.

 

 

 

Informatie

Opgericht anno 1997

Speellocatie

Antonia Azora
Industrieweg 115
7061 AP  Terborg