Berichten

Op het matje komen!

Op het matje komen, Na een onrustige nacht was er maar één conclusie mogelijk. Ik moet op het matje komen. Dat wordt dus de hele week puzzels mat in 1 oefen op chess.com. Mijn partij tegen routinier Bert Maas van ASV ging mooi gelijk op. In de opening zetten we voorzichtig onze stukken op een betere plek zonder al teveel risico te nemen. Op een ruil tussen mijn paard en de witte loper na was het een mat partijtje. Dat veranderde op zet 16 toen mijn f pion opstoomde met een paar zetten later de volgende stelling.

lk zag niet echt een goed vervolg en koos voor loper f2 als volgende zet waarmee mijn voordeel bijna volledig verdwenen was. Het resultaat was een kwaliteit wi. (toren tegen loper en pion). Niet getreurd. 1 foutje maak je altijd wel. Koppie erbij houden en druk opvoeren aan de koningszijde. Met behulp van 2 penningen snoepte ik vervolgens de pion op G4 en even later die op H3 van mijn tegenstander af.

Met alle krachten gericht op de koning van de tegenstander was het tijd om de laatste tik uit te delen. Op zet 36 speelde ik mijn paard van de laatste rij naar f6. Direct daarna zag ik dat ik beter loper c3 kon spelen omdat zijn paard gepend stond door mijn toren. Bert speelde Pd2. Daarna speelde ik alsnog loper c3 (met volgens de computer mat in 5 (zie bord)). lk schrok echter zo van het feit dat mijn loper geslagen werd door het paard op d2 dat ik de mat in 1 die daardoor ontstond compleet miste. Oh ja. volgens Stockfish stond ik daarna nog 4 punten voor. maar met nog 5 minuten op de klop maakte ik daana 2 blunders achter elkaar. want ik gaf mijn dame zo cadeau en was het klaar.

Jullie hebben de mat in 1 natuurlijk al lang gevonden. Gelukkig waren deze blunders van mij niet doorslaggevend in de einduitslag want we wonnen uiteindelijk met 4-2 van ASV 7. Tja. dit was mijn eerste partij waar ik 's nacht nog even van wakker heb gelegen. (dat schijnt erbij te horen). Zo zie je maar weer, bij schaken is het belangrijk dat je op het matje komt.

Informatie

Opgericht anno 1997

Speellocatie

Antonia Azora
Industrieweg 115
7061 AP  Terborg

Agenda

28 mei 2024
Slotavond seizoen