Berichten

Corona update

Beste schaakvrienden,

We hebben elkaar alweer wekenlang niet kunnen zien vanwege de gedeeltelijke tijdelijke lockdown - die op 3 november verzwaard is. Tijd voor een bericht vanuit het bestuur van de Kameleon.

Dit is de situatie mbt corona op dit moment (op basis van een update van de Schaakbond van donderdag 5 november): Vanaf 19 november gaan we terug naar de maatregelen die 14 oktober zijn ingegaan. Deze blijven in ieder geval tot half december van kracht. De schaakbond verwacht dat de nationale competities voor senioren pas half februari kunnen worden hervat. Alleen jeugdschaken gebeurt nog wel.

Het ziet er dus nog niet naar uit dat wij op korte termijn de draad weer op kunnen pakken en live schaken. Ontzettend jammer. Hiermee lijkt het erop dat opnieuw een half schaakseizoen verloren is. Er zit niks anders op dan ons aan de maatregelen te houden en te hopen dat ze helpen. Onze geweldige anti-corona schermen (dank aan Kees en Joost!) moeten nog even werkloos in de kast blijven.

Gelukkig kunnen we wel online schaken. Diverse leden hebben hun weg gevonden naar de geweldige schaaksite lichess.com waar je gratis eindeloos kunt schaken. Je kunt ook elkaar uitnodigen voor een partij. Dit lijkt bijna een reclamespotje, daarom wil ik bij dezen ook even chess.com noemen dat ook een prachtig gratis schaakplatform is.

Ook dichter bij huis zijn er online evenementen. Zo organiseert schaakclub Doetinchem regelmatig online toernooien via chess.com. Als je een account aanmaakt bij die site kun je lid worden van het platform waar deze vereniging wedstrijden organiseert. Informatie vind je hier: https://www.svdoetinchem.nl/2019-2020/nieuws/online-schaaktoernooi-31-maart.htm.

Dan kregen we van de nationale schaakbond een uitnodiging om mee te doen aan de nationale online schaakkampioenschappen. De voorrondes beginnen op maandag 16 november waarna op zondag 22 november de finale zal plaatsvinden. Iedereen die lid is van de KNSB mag meedoen. Informatie over het toernooi zit in een aparte mail die je van Fred krijgt doorgestuurd.

Als kersverse voorzitter wil ik graag ook iets positiefs melden. Een 'bemoedigend woord'. Nou dat is nog wel even zoeken, moet ik eerlijk zeggen. 2020 is een raar jaar, niet het vrolijkste ooit. Het beste nieuws is eigenlijk dit: nog even en dit jaar zit er op en dan gaan we vrolijk, gezond en vol goede moed aan een nieuw beginnen.

Voor het eind van het jaar komt er vast nog wel een keer nieuw nieuws, we houden jullie op de hoogte.

Blijf gezond & schaken!

 

Johan Oppewal

Informatie

Opgericht anno 1997

Speellocatie

Antonia Azora
Industrieweg 115
7061 AP  Terborg

Agenda

28 mei 2024
Slotavond seizoen