Berichten

Competitie begint op 6 januari !

Met de uitdrukking  " het eerste gewin is kattengespin " in gedachten, kwam ik tot bovenstaande kop. Na drie overwinningen op mindere goden, volgt op 6 januari de wedstrijd tegen het op papier sterkste achttal = Doesburg.
Maar hoe dat ook afloopt, voorlopig staan we bovenaan !!  Geniet ervan - het komt niet zo vaak voor.
Tegen Schaakstad Apeldoorn wonnen we thuis met 7-1. De winstpartijen verliepen vrij geruisloos, daarom een diagram van Egons partij.
Bord 1:  Raymond.   Hij weerlegde gemakkelijk een loperoffer op h7. De afwisseling naar winst was hem vervolgens wel toevertrouwd.
Bord 2: Hermann.  Hij manoeuvreerde handig met zijn torens en won daarmee twee pionnen.  Zijn tegenstander vond dat voldoende om terecht op te geven.
Bord 3:  Harry.    Zijn partij had overeenkomsten met die van Harry. Zoals altijd koos Harry vanaf het begin de aanval en drukte zijn opponent als het ware van het bord. Ook hier speelden de torens de hoofdrol.
Bord 4:  Egon.   /   Aantekeningen van Egon.
Ik kwam beter uit de opening met als resultaat een actievere stelling.
Na een foutje  van zwart zag ik een aardige combinatie.


Een stuk voor een pion. Dat is gewonnen. Helaas dacht ik dat simpel uit te spelen. In plaats van goede zetten te doen, speelde ik maar wat en zwart creeĆ«rde tegenkansen. De rest bespaar ik jullie.  De eindstand was beter voor zwart. Gelukkig accepteerde hij het remise-aanbod. ( Egon )
Bord 5:  Paul.  In een, volgens Paul, chaotische partij was het slot wel fraai. Met een toren viel Paul de vijandelijke dame en koning, die op een lijn stonden, aan. Het kostte wit de dame tegen de toren.
Bord 6:  Han.  Han had het heel lang erg moeilijk. Hij raakte een stuk achter, dat hij echter knap terug won. In de eindstelling ( remise ) had hij zelfs de betere kansen.
Bord 7:   Joost.  In een vlotte aanvalspartij kreeg de Apeldoorn - speler geen kans. Joost hield de druk er goed op en wist op zet 32 mat te geven. 
Bord 8:  Johan.  Niet ten onrechte was Johan na de partij trots op zichzelf. Vanuit een " niets aan de handstelling " bouwde Johan met veel geduld en goed spelinzicht alsnog een winnende stelling op.

 

 

 

Informatie

Opgericht anno 1997

Speellocatie

Antonia Azora
Industrieweg 115
7061 AP  Terborg

Agenda

24 mei 2022
beker finale