Achttal houdt koppositie vast.

De wedstrijd tegen medekoploper De Cirkel 2 uit Ede bleek eenvoudiger dan vooraf verwacht. De hoofdreden hiervoor:  Het prima spel dat wij "op de mat " legden. Complimenten zeker ook voor De Cirkel dat het gezien de bescheiden ratings ( zegt niet alles, dat weet ik )  prima doet. Het volgende verslag is van de hand van Henk, Egon en een beetje van mezelf ( Joost ).

Harry gaf zo maar een stuk weg, hij knokte nog lang door, maar kreeg geen kans meer. Johan won als eerste, hij had een sterke aanval op de zwarte koning. Zijn tegenstander kon materiaalverlies niet meer verhinderen en verloor in het eindspel.
Egon kon de toren van zijn tegenstander onder vuur nemen, die probeerde met wat schaakjes zijn lot af te wenden, maar dat lukte niet. 
( Dit schreef Henk )  Egon kwam tot het volgende:  Ik had een pion geofferd en kreeg door een verkeerde inschatting van mijn tegenstander al snel goed spel. Toen hij ook nog een positionele misser maakte, kreeg ik de pion en een kwaliteit terug. De stelling was ondertussen zo goed , dat ik met een kleine combinatie materiaal won. Hij zag in dat met zo 'n achterstand verder spelen zinloos was.
Paul had naar eigen zeggen een taaie partij, maar wist na enkele onnauwkeurigheden van zijn opponent toch te winnen.
Bram won eerst de kwaliteit en kon daarna met een pion promoveren.
Henk ging in een remiseachtige stelling toch voor de winst, hij leverde een pion in voor een koningsaanval. Zijn tegenstander had niets beters dan zetherhaling om mat te voorkomen. Maar op advies van zijn teamleider ging hij toch voor de winst. Direct daarna stond hij verloren en won Henk vrij simpel.
Hermann kreeg een zeer sterke aanval op de koning en kon 2 torens voor een paard winnen en hij won.
Raymond kreeg in een eindspel te maken met 2 verbonden vrijpionnen, deze waren niet meer te stoppen.

Na dit sterke optreden kunnen we ons opmaken voor de topper in en tegen Zevenaar op dinsdag 3 maart. Bij een positief resultaat wordt de tweestrijd met Doesborgh wel heel interessant. Maar dat is toekomstmuziek - eerst eens zien hoe we ons tegen het sterke Zevenaar houden. Na 5 ronden koploper - mijn complimenten aan het achttal + invallers !!